kert/be/rendezés

belső udvar újraértelmezése, Artus Stúdó

Szerző
Tihanyi Dóra, Krekó Alexandra, Zombor Maja, Toller Patrícia
Konzulens

Fazekas Katalin DLA

Tantárgy
Tanszéki tervezés 2.
Év
2021/22
Letölthető tervdokumentáció
Az omladozó gyárépületbe zárt Artus részére, olyan pavilonokat képzeltünk el, melyek a belső tereket kitöltő, folyamatosan frissülő, inspiratív légkört idézik. Az utcáról a területre belépve elveszettnek érezheti magát, aki korábban még nem járt itt. Úgy éreztük, hogy a látogatókat érdemes lenne egészen a bejárattól a stúdióig „vezetni”, és a belső udvart megtölteni élettel. Koncepciónkban a látogatói élmény és a közösségi élet javítása mellett, kiemelt szempont volt, hogy a tervezett szerkezet legyen gazdaságos, könnyen szerelhető és flexibilis. Ez a stúdió folyamatosan változó jellege miatt is kulcskérdés. Az udvarban különböző funkciójú állványokból kialakított pavilonokat helyeztünk le, melyek befelé haladva sűrűsödnek és egyre bensőségesebbé válnak. A belső udvar szövetébe fonódó hálónak végpontja az Artus stúdió bejárata előtti, nagyobb állványrendszer. ennek célja az udvar és az épület közötti határ lebontása, egy új kapcsolat létrehozása, a belső világ kiterjesztése a kertbe.