Nyári egyetem az Őrségben

Őriszentpéter / 2021. 08. 26-30.

Img 0841 1 1
Pajta étterem, Őriszentpéter (Gipsz Jakab felvétele)

Milyen szerepet játszik a hely az építészetben? Mit jelent a regionalista gondolkodás az építészetben? Hogyan jelenhet meg egy különleges és erős karakterű régióban? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattok, ha részt vesztek az Őrségben tartandó beszélgetős, kirándulós, alkotós nyári egyetemen.

2021. július 2.

Jelentkezési határidő: 2021. 07. 09

A teljes kiírást és a plakátot itt találjátok.

Szervezők: Sámson Kinga, Fülöp Csenge, Major Zoltán, Ostoróczky Nóra, Dombrovszky Zsófia, Rab Sarolta

Img 0841 1 1
Pajta étterem, Őriszentpéter (Gipsz Jakab felvétele)

A programok között tematikus túrák, U. Nagy Gábor épületeinek felkeresése, workshopok, előadások, vitaestek. Vendégeink lesznek a táborban helyi építészek, mesterek. A Közép Tanszék oktatói, többek között Szabó Levente, Kronavetter Péter, Bartha András is ott lesznek, akikkel beszélgetünk, főzünk, közösen alkotunk majd.
Jelentkezni egy fotóval és pár mondatos szöveggel lehet, melyek a “tájak, vidékek” szópárral kapcsolatban készüljenek. Ezt Sámson Kingának küldve, samsonk@edu.bme.hu címre várjuk tőletek. A jelentkezésbe írjátok bele telefonszámotokat, az utolsó tervezési tárgyatok nevét, valamint a védettségi igazolvány meglétét (erre a szállásfoglalás miatt van szükség). A táborba elsősorban az 1-2-3. évfolyam hallgatóit várjuk. Jelentkezésetekre 07. 16-ig visszajelzünk.

Az esemény az Magyar Művészeti Akadémia és a Közösségi Építészetért Alapítvány támogatásával valósul meg. Ezen felül minden résztvevőtől 8.000 Ft hozzájárulást kérünk. Így a szállás, az étkezés, valamint az alkotással kapcsolatos anyagok biztosítottak. Az oda- és a hazautazás önköltséges módon és saját szervezésben történik.

A kirándulással kapcsolatos kérdéseitekkel keressetek minket bizalommal!

Szeretettel várunk mindenkit!