Szinapszis műhely_vol. 1

Grafikak Plakathoz 5

Az egyetemi képzés során sokszor kell tervlapokat, plakátokat készítenünk építész hallgatóként, viszont egészen kevés szó esik arról, hogy pontosan mitől lesz grafikailag értelmes és átlátható, illetve verbálisan is kifejező egy terv bemutatása. Az építészeti tervek hangulatát ezekkel az eszközökkel lehet leginkább megmutatni, visszaadni. Az ilyen jellegű tudás valószínüleg az egyetemről kikerülve még fontosabbá válik, amikor el kell kezdenünk nem szakmabeliek (laikusok) számára is érthetően kommunikálni terveink célját, koncepcióját.

2021. október 25.

Letölthető plakát

Grafikak Plakathoz 5

A Szinapszis három előadása ezért az építészeti tervek, koncepciók “kommunikálásáról” fog szólni.

Elsőként grafikai szempontból, majd az írásban való megnyilvánulás és végül a dokumentálás szemszögéből közelítenénk az építészeti tervek létrejöttét.

Első alkalommal Simon Péter Bence tervezőgrafikus művész fog előadni, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa és az egyetem tervezőgrafika szakán szakán tanít. Kutatási területe a tipográfia, erről fog mesélni nekünk, illetve betekintést enged olyan tipográfiai helyzetekbe amik terveink, prezentációink készítéséhez is hasznos lehet.

 

Az alkalom a K277-ben lesz csütörtökön 18:00-kor, minden érdeklődőt szeretettel várunk!