Tanszéki kutatás - doktori műhely

Lenyomatok

Lenyomat
Fotók a 'fény csapat' munkáiból. Készültek az Őrségi nyári egyetemen. Alkotók: Érsek Máté, Náray Áron, Szabó Gergely.

A Középülettervezési Tanszék doktoranduszai által tavaly indított Doktori Műhely című tárgyat idén új műfajjal hirdetjük meg, a 2021 nyarán első ízben szervezett Őrségi nyári egyetem alkotói módszereit továbbfejlesztve. Budapesti épületbejárásokhoz, városi sétákhoz kapcsolódó, azokat értelmező, vagy belőlünk inspirálódó alkotásokat hozunk létre órai workshopok keretében, különböző műfajokban. 

Tárgyfelelős

Szabó Levente DLA

Típus
Választható
Kreditpont értéke
2
Követelmény
félévközi jegy
Szemeszter
ősz

Lenyomat
Fotók a 'fény csapat' munkáiból. Készültek az Őrségi nyári egyetemen. Alkotók: Érsek Máté, Náray Áron, Szabó Gergely.

Tárgyleírás

A tárgy célja, hogy a bejárások során megismert épületekre, helyzetekre azokat értelmező alkotói reakciók szülessenek. A bejárásokat mindig alkotói alkalmak követik, háromszor egymás után. A bejárások vagy városi séták a tanszéken zajló doktori kutatások témáira építenek, mint a Transzkulturális építészet, kultúrák együttélésének építészeti lenyomatai (Major Zoltán), Weichinger Károly alkotásai (Váncza Márk) illetve Tomay Tamás épületei (Krompáczki Péter). A sétákat követő alkotói alkalmakon különböző műfajokban készülnek alkotások (linómetszés, rajz, fénykép, kollázs, stb.). A workshopokon meghívott előadók is részt vesznek, a tárgyat a tanszéki doktoranduszok vezetik (Fülöp CsengeOstoróczky Nóra és Sámson Kinga).  

A tárgy a nyárra tervezett tanszéki nyári egyetem előkészítő kurzusa, amelyen a részvétel a tábori jelentkezésnél előnyt jelenthet, de a tárgy felvétele nem feltétele a nyári egyetemre való jelentkezésnek. Az órákat tömbösítve tartjuk. 

 

Fülöp Csenge, Ostoróczky Nóra, Sámson Kinga 

doktoranduszok